kesäiltojen viihtyisä keidas - parvekkeen stailaus pienellä budjetilla


Parveke on meillä monessa eri käytössä kesäaikaan. Aamuaurinko sekä ilta-aurinko paistavat parvekkeelle ja usein siellä juodaan aamukahvit. Itse tykkään tehdä kuvausstailauksia parvekkeella ja hyödyntää katettua, isohkoa tilaa.


Tämän kesän projekteihin kuuluvat parvekkeen viherseinä ja kesävuode. Ideoin lasittamattomalle parvekkeelle sisustuksen, joka oli helppo toteuttaa, edullinen sekä jossa oli mahdollisuus hyödyntää kierrätysmateriaaleja.


Ensimmäisenä yleensä kartoitan paikallisen Facebook -kirpputorin tai Tori.fi:n tilanteen, nyt löysinkin nopeasti etsimäni: päivävuode tuunattiin kirppikseltä löytyneestä Ikean vanhasta rautasängystä leikkaamalla kulmahiomakoneella laidat pois toiselta puolelta. Sänky sai upottavat ja ihanat petivaatteet, pussilakanaksi valitsin Finnlaysonin pellavalakanat. Täydelliset kesäillan viiletessä!


Hyllymateriaali on kierrätyslautaa, kannattimet vanhat ja ruostuneet, mutta sitäkin sopivammat juuri tähän tarkoitukseen. Hyllyjä on tarkoitus lisätä takaseinustalle ja koota niiden avulla vehreä viherseinä päivävuoteen taakse. Hyllyjä ja kannattimia (jotka vielä odottavat asennusta) hankin Ikeasta.