Let's go! (Or let's stay?)


Pienten lasten kanssa reissaaminen voi olla uuvuttavaa ja olemme valinneet lomamme aina aikuisten jaksamisen mukaan. Matkustimme puolisoni kanssa aikoinaan paljon, vähintään kahdesti vuodessa, toinen reissu kaukomaille, toinen tyypillisesti etelä-Eurooppaan ja pienempiä matkoja päälle. Nämä ajat olivat ennen lapsia.


Muistan haaveilleeni 1-vuotiaan esikoiseni kanssa (matkakuumeessa kieriskellen) ulkomaanmatkasta; olisin halunnut lähteä johonkin lämpimään ja aurinkoiseen kohteeseen, kunnes tulin järkiini. Lapsi nimittäin valvotti edelleen öisin ja olin erittäin uupunut. (Passin ehdimme hänelle hankkia, mutta onneksi järkiinnyin ja ymmärsin olla lähtemättä valvomaan öitäni johonkin Välimeren kohteeseen, hotellihuoneeseen.)


Nyt ajat ovat muuttuneet ja lapset hieman kasvaneet, jotka hekin vaikuttavat pitävän matkustelusta vanhempiensa tavoin. Toki tietyin reunaehdoin, mikä on täysin sallittua - niinhän se menee meillä kaikilla; lapsilla ja aikuisilla. Jotakin itselle mieleistä ja kutkuttavaa tarjottavaa lomamatkalta on löydyttävä.


Ennen ulkomaan matkoja keskityimme kotimaan kohteisiin, etenkin veneilyyn sekä saaristomaisemiin. Lyhyet ja helpot välimatkat ovat olleet avain asemassa ja ne ovat tärkeitä edelleen. Sinulle, joka arvostat lomamatkan vaivatonta helppoutta, kokeile kesälomamatkaa Raumalle! Et tarvitse edes venettä, vaan hyppäät vain vesibussin kyytiin, joka vie sinut Rauman saaristoon.


Välimatkat eivät ovat ole pitkiä ja retkestä saattaa muodostua joka vuotinen perinne, kun pääsette tutustumaan Raumanmeren saariston pieniin helmiin. Vesibussi kuljettaa pienet ja suuret seikkailijat Kuuskajaskarin saarelle sekä Kylmäpihlajan majakkasaarelle aivan ulkomeren reunalle. Kylmäpihlajassa on mahdollista myös yöpyä huikeissa maisemissa ja nauttia illallispiknik suolaisen merituulen tuoksuisilla, auringon lämmittämillä rantakallioilla. Saarelta löytyvät myös kaikki modernin hotellin palvelut, joten eväitäkään ei tarvitse välttämättä pakata itse mukaan jos haluaa viedä lomailun vielä astetta helpommaksi!


Kuvista näkyy saaristomaisemia Rauman edustan Kuuskajaskarin saarelta sekä Kylmäpihlajan majakkasaareilta.


Täältä pääset kurkkaamaan mitä Kylmäpihlajan eksoottisella saarella on tarjolla merellisiä seikkailuja haluaville: klik!


Ps. Tämä saari on ainoa paikka, jossa todella helteisenä päivänä on hyvä olla :)